Sárga héjú, sárga húsú édesburgonya – Jewel fajta A Jewel az egyik legnépszerűbb édesburgonya fajta, amelyet különleges szín, és ízvilága tesz igazán kedveltté. Külső megjelenés: rezes-sárgás héj, amely vékony és könnyen tisztítható. Belseje: mély sárga hús, amely sütés és főzés közben is megőrzi szép színét. Ízvilág: édeskés, sütőtökre emlékeztető aroma, amely sütve különösen finom, krémes állagú. Felhasználás: sütve, püréként, levesekben vagy köretként is kiváló választás. Tárolhatóság: jól eltartható, megfelelő körülmények között akár több hónapig is megőrzi frissességét.
Sárgabarck lekvár: Üde színe a kíméletes eljárásnak köszönhető. Összetevők: sárgabarack, cukor, citromsav, pektin
Házi sárgabarackból készült, 320g-os kiszerelésben.Összetevők:90% sárgabarack, 10%cukor, természetes almapektin. Felbontás után hűtőben tartandó. Visszaváltható üveg:50.-Ft Alapanyag:magyar őstermelői term. Term.módja: őstermelői gazd. Feldolg.: elsődleges, kézműv.term. Csomagolás: üveg,
SIMA bio búzaliszt Egy fajta búzából készítjük: kövön őröljük a gabonát, majd szitáljuk a lisztet (300 mikronon 100% átesés), ezáltal finomabbak a szemcsék és kisebb a liszt korpa tartalma. Tápanyagokban gazdag, ízletes, de világosabb kenyerek és pékáruk készíthetők belőle. Általános konyhai felhasználásra is jó szívvel ajánljuk ezt a lisztünket az egészségtudatos táplálkozás híveinek.
Sonkahagyma – a konyha elfeledett gyöngyszeme! A sonkahagyma (más néven salotta) különlegesen lágy, édeskés, enyhén diós aromájú hagymaféle, amely nem csíp, nem könnyeztet, mégis igazi karaktert ad minden ételnek. Kompakt, hosszúkás fejformájával és lilás, bronzos héjával nemcsak ízében, de megjelenésében is elegáns. Különösen ajánlott finom mártásokhoz, salátákhoz, húsételekhez, vagy akár karamellizálva, köretként. A sonkahagyma gazdag antioxidánsokban, könnyen emészthető, és sokkal hosszabban eltartható, mint a hagyományos vöröshagyma. Tökéletes választás azoknak, akik egészségesebb, ízletesebb alapanyagokat keresnek a mindennapi főzéshez. Kóstold meg, és ízekben gazdag élménnyel ajándékoz meg!
Saját darakeveréken tartott fürjeinktől származó fürjtojást dolgozunk fel. A tojást főzés és kézi pucolás után kb 12-16 órát pácoljuk, majd 6-8órát tiszta vegyszermentes bükkfa aprítékkal füstöljük. Vákuum csomagolva 15db fürjtojás található. Saját kistermelői tevékenységből származó termék.
Olasz tészta Magyar módra. Kiváló Magyar Tésztalisztből és Szigeti tojásból készült.
SPAGHETTI az igazi OLASZ tészta! Finom elegancia, érzéki hangulat, az ízek harmóniája, - szerelem Kiváló Alföldi Tésztaipari Durumdarából a Bajai malomból, - amit Olaszországban arra használnak, hogy feljavítsák vele a saját lisztjüket. - Fantasztikus Ország (Magyarország) - fantasztikus alapanyaga.
Minden finomság elkészíthető belőle. A SPAGHETTIK ősapja. Tönköly az újrafelfedezett ősi magyar gabona. Fehérjetartalma, rosttartalma, vitamintartalma, ásványi anyag tartalma, magasabb; szénhidráttartalma alacsonyabb mint hagyományosan fogyasztott búzáké (Triticum aestivum) Egészséges.