A majoranna (Origanum majorana) egy melegkedvelő, évelőként is termeszthető, de hazánkban általában egynyárifűszernövényként tartott növény, amelyet főként leveleiért és virágos hajtásaiért termesztenek. A majoranna a meleg és napfényes fekvésű helyeket szereti. Melegkedvelő növényként a hideget és fagyot nem viseli jól, ezért ha évelőként szeretnénk megtartani, védett helyen, pl. cserépben, világos, hűvös téli helyen kell átteleltetni. A majoranna mérsékelt vízigényű növény. Fontos, hogy a talaj inkább kiszáradjon két öntözés között, mintsem folyamatosan nedves legyen – ez különösen cserépben nevelt példányoknál lényeges. A majoranna bokrosodása és aromás leveleinek bősége érdekében célszerű rendszeresen visszacsípni vagy metszeni. A növekedés kezdetétől fogva érdemes a hajtáscsúcsokat csípni, így a növény oldalágakat hoz, dúsabb lesz, és több levelet ad. A teljes növény virágos hajtásait lehet szárítani, majd morzsolni és fűszerként felhasználni. Többször is vágható a szezon során, de mindig hagyjunk legalább 5–10 cm-es tőt a megújuláshoz.
A mángold (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. cicla) egy rendkívül sokoldalú, könnyen termeszthető leveles zöldség. A növény a napos vagy félárnyékos helyet kedveli, bár a teljes napfény elősegíti a gyorsabb fejlődést és az erőteljesebb levelezést. A mángold mérsékelt vízigényű, de különösen a levelek gyors növekedése idején fontos az egyenletes vízellátás. A mángold folyamatosan szedhető, akár júniustól novemberig. A külső, nagyobb leveleket fokozatosan, alulról szedjük le úgy, hogy a növény középső része érintetlen maradjon – ezáltal újabb levelek hajtanak ki, és hosszú ideig termőképes marad a tő. A mángold felhasználása rendkívül sokoldalú, hiszen a növénynek mind a levele, mind a vastag levélnyele ehető, és különféle módokon elkészíthető. A friss mángold íze enyhén földes, kissé spenótszerű, de karakteresebb, különösen a vastagabb szárú fajták esetében. A konyhai feldolgozás során a leveleket és a levélnyelet érdemes külön kezelni, mivel eltérő hőkezelési időt igényelnek. A levelek kiválóan alkalmasak spenót helyettesítésére: megpárolva vagy dinsztelve tojással, túróval keverve töltelékként használhatók, például rétesbe, tésztába, cannelloniba vagy levelestésztába töltve. A mángold levélnyeleit savanyítani vagy eltenni is lehet: ecetes lében eltéve, például céklához hasonló módon, télire is tartósítható. A levelek fagyaszthatók, ehhez azonban előtte érdemes azokat blansírozni, majd lehűtve adagolva zacskózni.
Meggymag Tisztított meggymag, mely felhasználható babzsák, kispárna, ajtótámasz, stb... töltelékeként. Előnye, hogy mosható, könnyen szárad, illatát évek múlva is megőrzi. Melegíthető, hűthető, a hőt jól tartja.
Úgy döntöttünk, hogy próbaképpen méhecskés tematikával egy új kollekciót kezdünk, aminek első darabja ez a kis aranyos bögre. Maga a bögre méhkas mintájára készült, tetején pedig egy kis méhecske pihen. A témához illően az egészet szép sárga mázzal vontuk be. Ebben a télies hidegben is vidám tavaszias hangulatot áraszt. Kávés csészének tökéletes, de dekorációként is megállja a helyét. A kis bögre űrtartalma: 150ml
Van olyan, amire érdemes és egészséges rágyújtani! ;) 100 % méhviaszból készült gyertya. Nem tartalmaz rákkeltő összetevőt. Édes illatú. Magassága: 95 mm Gyertyáink 100% méhviaszból készülnek, hozzáadott mesterséges színező és illatanyag nélkül. Szemben a hagyományos paraffin gyertyákkal, melyek szénhidrogén származékok, gyertyáink égetése közben nem kerül a levegőbe semmilyen káros, rákkeltő pára illetve füst! A méhviasz teljes egészében saját méhészetünkből származik, vegyszermentes, szűrt. A gyertya égése közben a méhviasz párolgása a felső és alsólégúti betegségekben különösen hasznos és természetes segítség a szervezetnek. A kanóc nem tartalmaz műszálat, így égése közben nem szabadulnak fel káros anyagok.
Van olyan, amire érdemes és egészséges rágyújtani! ;) 100 % méhviaszból készült gyertya. Nem tartalmaz rákkeltő összetevőt. Édes illatú. Gyertyáink 100% méhviaszból készülnek, hozzáadott mesterséges színező és illatanyag nélkül. Szemben a hagyományos paraffin gyertyákkal, melyek szénhidrogén származékok, gyertyáink égetése közben nem kerül a levegőbe semmilyen káros, rákkeltő pára illetve füst! A méhviasz teljes egészében saját méhészetünkből származik, vegyszermentes, szűrt. A gyertya égése közben a méhviasz párolgása a felső és alsólégúti betegségekben különösen hasznos és természetes segítség a szervezetnek. A kanóc nem tartalmaz műszálat, így égése közben nem szabadulnak fel káros anyagok.
Van olyan, amire érdemes és egészséges rágyújtani! ;) 100 % méhviaszból készült gyertya. Nem tartalmaz rákkeltő összetevőt. Édes illatú. Gyertyáink 100% méhviaszból készülnek, hozzáadott mesterséges színező és illatanyag nélkül. Szemben a hagyományos paraffin gyertyákkal, melyek szénhidrogén származékok, gyertyáink égetése közben nem kerül a levegőbe semmilyen káros, rákkeltő pára illetve füst! A méhviasz teljes egészében saját méhészetünkből származik, vegyszermentes, szűrt. A gyertya égése közben a méhviasz párolgása a felső és alsólégúti betegségekben különösen hasznos és természetes segítség a szervezetnek. A kanóc nem tartalmaz műszálat, így égése közben nem szabadulnak fel káros anyagok.
Van olyan, amire érdemes és egészséges rágyújtani! ;) 100 % méhviaszból készült gyertya. Nem tartalmaz rákkeltő összetevőt. Édes illatú. Gyertyáink 100% méhviaszból készülnek, hozzáadott mesterséges színező és illatanyag nélkül. Szemben a hagyományos paraffin gyertyákkal, melyek szénhidrogén származékok, gyertyáink égetése közben nem kerül a levegőbe semmilyen káros, rákkeltő pára illetve füst! A méhviasz teljes egészében saját méhészetünkből származik, vegyszermentes, szűrt. A gyertya égése közben a méhviasz párolgása a felső és alsólégúti betegségekben különösen hasznos és természetes segítség a szervezetnek. A kanóc nem tartalmaz műszálat, így égése közben nem szabadulnak fel káros anyagok.
Van olyan, amire érdemes és egészséges rágyújtani! ;) 100 % méhviaszból készült gyertya. Nem tartalmaz rákkeltő összetevőt. Édes illatú.
Méhviasz gyertya Van olyan, amire érdemes és egészséges rágyújtani! ;) 100 % méhviaszból készült gyertya. Nem tartalmaz rákkeltő összetevőt. Édes illatú. Magasság: 50 mm Szélesség: 40 mm Súly: 42 g
Van olyan, amire érdemes és egészséges rágyújtani! ;) 100 % méhviaszból készült gyertya. Nem tartalmaz rákkeltő összetevőt. Édes illatú. Magassága: 80 mm