Bogyó mánia lekvár Kisgyermekek kedvence, 5 féle bogyós gyümölcsből készül. Összetevők: eper, piros ribizli, fekete ribizli, áfonya, fekete berkenye, cukor, citromsav, almapektin
Csemege Patiszon-Cukkini 2025-ben, tehát idén, arany minősítést értünk el ezzel a termékünkkel a Magyar Ízek Versenyén (MÍV), bízunk benne vásárlóink tetszését is elnyeri ez a kellemes ízvilágú savanyúság, mely bármely ebéd méltó kiegészítője lehet. Összetevők: patiszon, cukkini, cukor, só, ecet, fűszerek
Fekete és Piros Ribizli préslé 100% gyümölcs (30% fekete ribizli és 70% piros ribizli arányában) A piros és fekete ribizli is számos jótékony hatással bír az egészségre. Mindkettő gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, amelyek hozzájárulnak a szervezet megfelelő működéséhez és a betegségek megelőzéséhez. A piros ribizli emésztést serkentő, míg a fekete ribizli gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatású lehet. Fekete ribizli: Gyulladáscsökkentő:A fekete ribizli antocianinokban gazdag, melyek erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Immunerősítő:Magas C-vitamin tartalma és antioxidánsai segítenek az immunrendszer erősítésében. Szív- és érrendszer védelme:A flavonoidok és antocianinok erősítik az érfalakat, javítják a vérkeringést és csökkenthetik a koleszterinszintet. Vesebetegségek kezelése:A fekete ribizli leve tea formájában fogyasztva vizelethajtó hatású lehet, és segíthet a vesebetegségek kezelésében. Bőrproblémák kezelése:A fekete ribizli magjában található zsíros olaj a bőrgyulladások (pl. neurodermatitisz) kezelésében is segíthet. Piros ribizli: Emésztést serkentő:A piros ribizli pektintartalma segíti az emésztést, serkenti a bélmozgást és enyhén hashajtó hatású lehet. Vizelethajtó:A piros ribizli leve és gyümölcse is vizelethajtó hatású, ami segíthet a vesebetegségek és a magas vérnyomás kezelésében. Csontok és fogak egészsége:A magas C-vitamin tartalmának köszönhetően segíthet a csontok és fogak egészségének fenntartásában. Vérképzés serkentése:A piros ribizli fogyasztása javasolt vérszegénység esetén is, mivel segíthet a vörösvértest-képzésben. Antioxidáns hatás:Gazdag antioxidánsokban, melyek segítenek a sejtek védelmében és az öregedési folyamatok lassításában. Összességében: Mind a piros, mind a fekete ribizli fogyasztása jótékony hatással lehet az egészségre, érdemes beépíteni a mindennapi étrendbe. Fontos azonban megjegyezni, hogy a ribizli nem helyettesíti az orvosi kezelést, és ha bármilyen egészségügyi problémánk van, mindenképpen forduljunk orvoshoz. (AI összeállítás internetes forrásokból)
Fekete ribizli szörp: 2019-ben a Nemzeti Szörp- és Lekvár versenyen arany minősítést kaptunk fekete ribizli szörpünkre, idén a Kézműves Kiválóságok versenyén különdíjban részesült ez a termékünk. Bernecebaráti messzeföldön híres bogyósgyümölcs termesztéséről, a szörp két fajta fekete ribizli ( Titánia és Otelo) együttes felhasználásával készül, mely megadja a különleges ízvilágát, aromáját. Összetétel: fekete ribizli, citromsav, cukor, na-benzoát, ivóvíz
Egy igazán nosztalgikus íz, amely szuper nyári frissítőként szolgál. Összetevők: málna, víz, citromsav, cukor, na-benzoát
Meggy lekvár, igazi zamatos lédús érett meggyből. Ez a lekvár egy igazi non-plusz-ultra, hiszen palacsintába, linzeres sütikhez, piskótába, de akár tiramisuba is felhasználhatod. Összetevők: Meggy, cukor, pektin, citromsav
Piros ribizli lekvár Sajtok mellé igazán kiváló lekvár, linzer karika is vele a legfinomabb. Összetevők: piros ribizli, cukor, pektin,citromsav
100% piros ribizli préslé (Rovada fajta) ökokertünkből. A piros ribizli számos jótékony hatással bír, többek között immunerősítő, antioxidáns és emésztést segítő hatású. Gazdag C-vitaminban, rostokban, és más vitaminokban, ásványi anyagokban. Emellett segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, valamint a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentésében. Részletesebben: Immunerősítő hatás: A piros ribizli magas C-vitamin tartalma hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, segítve a szervezetet a betegségek elleni védekezésben. Antioxidáns hatás: A ribizli gazdag antioxidánsokban, például antocianinokban és polifenolokban, amelyek védik a sejteket a szabad gyökök károsító hatásaitól, így lassítva az öregedési folyamatokat és csökkentve a krónikus betegségek kockázatát. Emésztést segítő hatás: A ribizli rosttartalma elősegíti az emésztést, javítja a bélmozgást, és segíthet a székrekedés enyhítésében. Szív- és érrendszeri egészség: A ribizli flavonoidjai és antocianinjai segíthetnek csökkenteni a vérnyomást és javítani az erek rugalmasságát, ezáltal hozzájárulva a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez. Koleszterinszint csökkentése: A ribizli rostjai segíthetnek csökkenteni az LDL- ("rossz") koleszterin szintjét, miközben növelik a HDL- ("jó") koleszterin szintjét, ami jótékony hatással van az érelmeszesedés megelőzésében. Vércukorszint szabályozása: A ribizli rosttartalma segíthet a vércukorszint stabilizálásában is. Vízhajtó hatás: A ribizli enyhén vízhajtó hatású, ami segíthet a szervezet méregtelenítésében. Egyéb jótékony hatások: A piros ribizli ezen kívül még segíthet a fáradtságérzet csökkentésében, a vérszegénység enyhítésében, és a csontok egészségének megőrzésében. A piros ribizli tehát egy rendkívül sokoldalú és egészséges gyümölcs, melyet érdemes beépíteni az étrendünkbe. (AI összeállítása netes forrásokból)
Ruszli uborka, vagy ahogy sokan ismerik hagymás svéd uborka Kiváló sültek mellé, vagy egy kolbászos szendvicsbe, ha egyszer megkóstolod, nem tudod abbahagyni. Összetevők: uborka, hagyma, ecet, cukor, só, fűszerek, na-benzoát
Sárgabarck lekvár: Üde színe a kíméletes eljárásnak köszönhető. Összetevők: sárgabarack, cukor, citromsav, pektin
Vegyes vágott savanyúság: Csemege, csupa vitamin, kiválóan illik sültek mellé és feldobhatsz vele bármilyen szendvicset. Összetevők: Ecet, cukor, só, fűszerek, káposzta, uborka, paprika, hagyma, sárgarépa, Na-benzoát.
Zakuszka, azaz az erdélyi padlizsánkrém Összetétel: padlizsán mely parázson sült, kápia paprika, vörös hagyma, fehér bab, paradicsom, só, fűszerek