E fajtaméz nem a virágok nektárjából készül, hanem a méhek a növények levelein található mézharmat összegyűjtésével állítják elő. Emiatt a virágportartalma elenyésző. Nagyon sötét, szinte fekete színű, enyhe illatú, markáns ízű méz. Sok vasat és rezet tartalmazó sötét színű méz. Elsősorban vérszegényeknek hasznos. – Sötét színű, közvetítő rovarok jelenlétét igénylő fajtaméz. Ásványi anyag tartalma, különleges aromája egyedülálló a mézfajták között. Légúttisztító és idegnyugtató hatása is ismert. A jegenyefenyő erdőkben gyűjtött édesharmat méznek dióra emlékeztető íze van. A más erdőkből (pl. lucfenyő, vörösfenyő, tölgy, fűz, feketedió stb.) származó erdei mézek ízében dominál egy bizonyos „édesharmat” íz. Többnyire sokáig folyékony maradnak, de egyes típusok gyorsan kristályosodnak. Magas ásványi anyag tartalma miatt fogyasztása jó étrendi hatású. Kizárólag önmagában (kenyérrel-vajjal, müzliben) fogyasztandó, esetleg italok ízesítésére is használható. Tejben fogyasztva különlegesen finom.
720ml Összetevők: erős paprika, víz, cukor, ecet, só, egészbors, babér, mustármag, koriander. Tartósítószer: borkén, nátrium benzoát. Tárolása hűvös helyen, felbontás után hűtőszekrényben tárolandó.
Friss, kiváló minőségű bevizsgált mák, közvetlenül megbízható termelőtől. Tökéletes süteményekhez, péksüteményekhez, vagy akár egészséges étkezéshez. Magas olajtartalom és jellegzetes ízvilág.
A mézontófű -azaz facélia- arról kapta nevét, hogy az akác után a legjobban mézelő növény. A mézontófű (facélia) méz kellemes, enyhén citromos illatú, selymes zamatú. Színe a világos víztisztától a barnásig terjed, kellemes, enyhén citromos illatú. Magas gyümölcscukor tartalma miatt lassan kristályosodik. Micimackó kedvenc méze. A mézontófű méz jó fertőtlenítő, bőrápoló hatású, kiválóan gyógyítja az égett bőrt. Jelentősen befolyásolja a vér koleszterin szintjét.
BIO minősítésű fekete berkenye győrszentiváni gyümölcsösünkből. Rendkívül egészséges bogyós gyümölcs. Kinézete hasonlít a fekete ribizliéhez. Íze fanyar, kissé édes, nem savanyú. Felhasználása: frissen fogyasztva, vagy készülhet belőle lekvár, lé, szörp, aszalvány. Fagyasztani is lehet, így egész évben ehetjük kásákba, turmixokba téve.
Fekete és Piros Ribizli préslé 100% gyümölcs (30% fekete ribizli és 70% piros ribizli arányában) A piros és fekete ribizli is számos jótékony hatással bír az egészségre. Mindkettő gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, amelyek hozzájárulnak a szervezet megfelelő működéséhez és a betegségek megelőzéséhez. A piros ribizli emésztést serkentő, míg a fekete ribizli gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatású lehet. Fekete ribizli: Gyulladáscsökkentő:A fekete ribizli antocianinokban gazdag, melyek erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Immunerősítő:Magas C-vitamin tartalma és antioxidánsai segítenek az immunrendszer erősítésében. Szív- és érrendszer védelme:A flavonoidok és antocianinok erősítik az érfalakat, javítják a vérkeringést és csökkenthetik a koleszterinszintet. Vesebetegségek kezelése:A fekete ribizli leve tea formájában fogyasztva vizelethajtó hatású lehet, és segíthet a vesebetegségek kezelésében. Bőrproblémák kezelése:A fekete ribizli magjában található zsíros olaj a bőrgyulladások (pl. neurodermatitisz) kezelésében is segíthet. Piros ribizli: Emésztést serkentő:A piros ribizli pektintartalma segíti az emésztést, serkenti a bélmozgást és enyhén hashajtó hatású lehet. Vizelethajtó:A piros ribizli leve és gyümölcse is vizelethajtó hatású, ami segíthet a vesebetegségek és a magas vérnyomás kezelésében. Csontok és fogak egészsége:A magas C-vitamin tartalmának köszönhetően segíthet a csontok és fogak egészségének fenntartásában. Vérképzés serkentése:A piros ribizli fogyasztása javasolt vérszegénység esetén is, mivel segíthet a vörösvértest-képzésben. Antioxidáns hatás:Gazdag antioxidánsokban, melyek segítenek a sejtek védelmében és az öregedési folyamatok lassításában. Összességében: Mind a piros, mind a fekete ribizli fogyasztása jótékony hatással lehet az egészségre, érdemes beépíteni a mindennapi étrendbe. Fontos azonban megjegyezni, hogy a ribizli nem helyettesíti az orvosi kezelést, és ha bármilyen egészségügyi problémánk van, mindenképpen forduljunk orvoshoz. (AI összeállítás internetes forrásokból)
Házi adalékmentes, 10% cukortartalmú 90%gyümölcsöt tartalmazó, mag nélküli - paszírozott lekvár. 212ml Felbontás után hűtőben tartandó. szárm.:Nógrád.m., csom.:üveg., kisterm.term.
Fekete ribizli szörp: 2019-ben a Nemzeti Szörp- és Lekvár versenyen arany minősítést kaptunk fekete ribizli szörpünkre, idén a Kézműves Kiválóságok versenyén különdíjban részesült ez a termékünk. Bernecebaráti messzeföldön híres bogyósgyümölcs termesztéséről, a szörp két fajta fekete ribizli ( Titánia és Otelo) együttes felhasználásával készül, mely megadja a különleges ízvilágát, aromáját. Összetétel: fekete ribizli, citromsav, cukor, na-benzoát, ivóvíz
Fekete ribizliből készült, rostos, adalékmentes, csökkentett cukortartalmú, 1:5 arányban higítható szörp.500ml Visszaváltható üveg 100.-Ft. Szárm.: Pest-megye, Alapanyag: magyar őstermelői term. Term.módja: őstermelői gazd. Feldolg.: elsődleges, kézműv.term. Csomagolás: üveg,