Mások ezeket rendelték

Rebarbara
A rebarbara (Rheum rhabarbarum) egy különleges, évelő növény, amelyet főként tavaszi és nyári hónapokban termesztenek. A rebarbara levelei és szárai felhasználhatóak különféle ételekben, italokban és süteményekben. Ha cserépben szeretnénk nevelni, válasszunk olyan edényt, amely legalább 40–50 cm mély. A növény számára ideális a napsütötte, védett hely, de a félárnyékos területeken is megél. A rebarbara levelei nagyok, és sok napfényt igényel a megfelelő fejlődéshez, ezért próbáljunk olyan helyet választani, ahol nem árnyékolják más növények, és biztosítani tudjuk a számára szükséges fényt. A rebarbara igényli a tágas helyet, mivel gyorsan növekszik és szélesedni kezd. Ezért fontos, hogy legalább 1–1,5 méteres távolságot tartsunk a növények között, hogy elegendő helyük legyen a fejlődéshez. A rebarbara nagy vízigényű növény, különösen a nyári hónapokban, amikor a levelei és szárai intenzíven fejlődnek. A legjobb, ha a tavasz végén vagy nyár elején rendszeresen eltávolítjuk a virágzó szárakat. A rebarbara szárát és leveleit az ételekben, főleg desszertekben és italokban használjuk. A legjobb, ha az egy éves vagy két éves növények szárát használjuk, mivel ezek a legfinomabbak és legtöbb tápanyagot tartalmazzák. A rebarbara leveleit a főzés előtt mindig alaposan mossuk meg, és ügyeljünk arra, hogy ne fogyasszuk el a leveleket, mivel azok oxálsavat tartalmaznak, amely mérgező lehet.

Szárzeller
A szárzeller, más néven angolzeller, egy ropogós, enyhén sós ízű zöldség, amelyet salátákhoz, levesekhez és mártogatósokhoz használnak, és alacsony kalóriatartalma mellett gazdag rostokban és vitaminokban.

Jégsaláta
A palántákat 25–30 cm tőtávolságra ültetjük, sorokban 30–40 cm távolságot hagyva, hogy elegendő helyük legyen a növekedéshez, és jól szellőzzenek. A jégsaláta napfényigényes növény, ezért olyan helyet válasszunk számára, ahol legalább napi 5-6 órán át közvetlen napfény éri. Ha túl kevés fényt kap, a levelek megnyúlnak, és a saláta gyengébben fejlődik. A jégsaláta vízigényes növény, különösen a fiatal palánták szakaszában, amikor gyorsan növekednek. Az öntözést rendszeresen kell végezni, ügyelve arra, hogy a talaj mérsékelten nedves legyen, de ne legyen pangó víz. A legjobb, ha akkor szüreteljük, amikor a levelek frissek, roppanósak és szép zöld színűek, de még nem kezdtek el elbolyhosodni vagy virágozni. A jégsaláta esetében a betakarítás történhet úgy, hogy a külső leveleket folyamatosan leszedjük, és a központi rügy tovább fejlődhet. Ha egyszerre szeretnénk egész fejet betakarítani, akkor az egész növényt a talajnál levágva szedhetjük.