Mások ezeket rendelték

Fejessaláta
Az egyes növények között hagyjunk 25–30 centiméteres távolságot, a sorok között pedig 30–40 centimétert. A saláta fejlődése során fontos a rendszeres öntözés, különösen a melegebb napokon, de a túlöntözést kerülni kell, mert az gyökérrothadáshoz vagy levélpenészedéshez vezethet. Legjobb reggel vagy a délelőtti órákban öntözni, hogy a levelek még a hűvösebb esti órák előtt megszáradhassanak. A talaj állapotát is érdemes rendszeresen ellenőrizni, és szükség esetén lazítani, hogy a gyökerek jól levegőzhessenek.

Rebarbara
A rebarbara (Rheum rhabarbarum) egy különleges, évelő növény, amelyet főként tavaszi és nyári hónapokban termesztenek. A rebarbara levelei és szárai felhasználhatóak különféle ételekben, italokban és süteményekben. Ha cserépben szeretnénk nevelni, válasszunk olyan edényt, amely legalább 40–50 cm mély. A növény számára ideális a napsütötte, védett hely, de a félárnyékos területeken is megél. A rebarbara levelei nagyok, és sok napfényt igényel a megfelelő fejlődéshez, ezért próbáljunk olyan helyet választani, ahol nem árnyékolják más növények, és biztosítani tudjuk a számára szükséges fényt. A rebarbara igényli a tágas helyet, mivel gyorsan növekszik és szélesedni kezd. Ezért fontos, hogy legalább 1–1,5 méteres távolságot tartsunk a növények között, hogy elegendő helyük legyen a fejlődéshez. A rebarbara nagy vízigényű növény, különösen a nyári hónapokban, amikor a levelei és szárai intenzíven fejlődnek. A legjobb, ha a tavasz végén vagy nyár elején rendszeresen eltávolítjuk a virágzó szárakat. A rebarbara szárát és leveleit az ételekben, főleg desszertekben és italokban használjuk. A legjobb, ha az egy éves vagy két éves növények szárát használjuk, mivel ezek a legfinomabbak és legtöbb tápanyagot tartalmazzák. A rebarbara leveleit a főzés előtt mindig alaposan mossuk meg, és ügyeljünk arra, hogy ne fogyasszuk el a leveleket, mivel azok oxálsavat tartalmaznak, amely mérgező lehet.

Szárzeller
A szárzeller, más néven angolzeller, egy ropogós, enyhén sós ízű zöldség, amelyet salátákhoz, levesekhez és mártogatósokhoz használnak, és alacsony kalóriatartalma mellett gazdag rostokban és vitaminokban.