Kertek Íze - Tata

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Konyhakömény

konyhakömény (Cuminum cyminum) egy fűszernövény, amely a napfényes, meleg éghajlatot kedveli, és gazdag aromájával gyakran kerül felhasználásra különféle ételekben, különösen fűszeres vagy indiai, illetve közép-keleti ételekben. Ha cserépben neveljük, akkor válasszunk olyan edényt, amely legalább 30 cm mély, hogy biztosítva legyen a megfelelő gyökérfejlődés. Fontos, hogy a növények között 30 cm-es tőtávolságot hagyjunk, hogy a gyökereik és a leveleik megfelelően elférjenek. A konyhakömény gyakran önállóan fejlődik, így nem szükséges más növényekkel együtt ültetni, de más fűszernövényekkel is jól társítható, ha azoknak hasonló igényeik vannak. A konyhakömény viszonylag szárazságtűrő növény, de száraz időszakokban rendszeres öntözést igényel, különösen akkor, ha fiatal növényekről van szó. A konyhakömény a virágait a második évben hozza, és ezekből a virágzatokból később a magokat szedhetjük le. A konyhakömény legfontosabb része a magja, amelyet ételekhez, fűszerkeverékekhez, teákhoz és egyéb italokhoz használhatunk. A magok betakarítása akkor történik, amikor a virágzást követően a termések teljesen megértek. Ez általában a nyár végén vagy ősz elején történik, amikor a magok kemények és barna színűek lesznek. A magokat szárítsuk meg a betakarítás után, majd tároljuk légmentesen zárt edényben, hogy az ízük és az illatuk megmaradjon. A friss magokat is felhasználhatjuk, de a szárított változatok hosszabb ideig megőrzik a friss fűszer ízét.

550 Ft / db
550 Ft/db


Termék minősítő rendszer




Nincs még hozzászólás a termékhez!

Nincs még értékelés a termékhez!