Mások ezeket rendelték

Aszalt meggy 100 g
Aszalt meggy újfehértói fürtös meggyből. Kemencés aszalóházban készült. Tartósítószert és egyéb hozzáadott anyagot nem tartalmaz.

Lestyán
A lestyán (Levisticum officinale) egy évelő, fűszer- és gyógynövény, amely a zellerfélék családjába tartozik. Jellemzője, hogy erős aromájú levelei és gyökerei miatt a konyhában és a gyógynövények között is nagyra értékelik. A lestyán számára ideális hely a napos vagy félárnyékos terület, de figyelni kell arra, hogy ne kapjon túlzottan erős napfényt egész nap, mivel ez szárítja a talajt és a növény leveleit is. A hely, ahol ültetjük, legyen védett a széltől, mivel a lestyán nem bírja a szeles környezetet, és a levelei könnyen megsérülhetnek. A lestyán meglehetősen nagyra nő, ezért 40–50 cm tőtávolságot hagyjunk az ültetés során a palánták között, hogy a növények elegendő helyet kapjanak a fejlődéshez. A sorok között is érdemes 50 cm távolságot tartani. A lestyán rendszeres, de mérsékelt öntözést igényel. A lestyán erőteljesen nő, és idővel 1-2 méterre is megnövekedhet, ezért fontos, hogy figyeljünk a metszésre, hogy a növény egészséges maradjon. A lestyán levelei és gyökerei egyaránt felhasználhatóak fűszerként és gyógynövényként. A legjobb, ha frissen használjuk, különösen a leveleket, mivel ezek ízesítik a leveseket, pörkölteket, salátákat, vagy akár teákat is.

Rebarbara
A rebarbara (Rheum rhabarbarum) egy különleges, évelő növény, amelyet főként tavaszi és nyári hónapokban termesztenek. A rebarbara levelei és szárai felhasználhatóak különféle ételekben, italokban és süteményekben. Ha cserépben szeretnénk nevelni, válasszunk olyan edényt, amely legalább 40–50 cm mély. A növény számára ideális a napsütötte, védett hely, de a félárnyékos területeken is megél. A rebarbara levelei nagyok, és sok napfényt igényel a megfelelő fejlődéshez, ezért próbáljunk olyan helyet választani, ahol nem árnyékolják más növények, és biztosítani tudjuk a számára szükséges fényt. A rebarbara igényli a tágas helyet, mivel gyorsan növekszik és szélesedni kezd. Ezért fontos, hogy legalább 1–1,5 méteres távolságot tartsunk a növények között, hogy elegendő helyük legyen a fejlődéshez. A rebarbara nagy vízigényű növény, különösen a nyári hónapokban, amikor a levelei és szárai intenzíven fejlődnek. A legjobb, ha a tavasz végén vagy nyár elején rendszeresen eltávolítjuk a virágzó szárakat. A rebarbara szárát és leveleit az ételekben, főleg desszertekben és italokban használjuk. A legjobb, ha az egy éves vagy két éves növények szárát használjuk, mivel ezek a legfinomabbak és legtöbb tápanyagot tartalmazzák. A rebarbara leveleit a főzés előtt mindig alaposan mossuk meg, és ügyeljünk arra, hogy ne fogyasszuk el a leveleket, mivel azok oxálsavat tartalmaznak, amely mérgező lehet.