Mások ezeket rendelték

Karalábé (lila)
A palántákat 25–30 cm tőtávolságra, 35–40 cm sortávolságra kell ültetni, hogy elegendő helyük legyen a gumók kifejlődéséhez, és a levegő jól át tudjon járni a növények között. A lila karalábé napfényigényes, ezért napos, meleg fekvésű területre való, ahol legalább napi hat óra közvetlen napfényt kap. A növekedés szempontjából az egyenletes vízellátás elengedhetetlen, mivel a karalábé sekélyen gyökerezik, így érzékeny a kiszáradásra. Ha nem kap elegendő vizet, a gumója könnyen megfásodik vagy berepedezik, míg a túlöntözés gyökérrothadáshoz vezethet. Ahogy a növény növekszik, központi szárán fokozatosan kialakul a megvastagodott, gömbölyded szárrész, vagyis a gumó, amelynek színe lila, de belül világos, ropogós és enyhén édeskés ízű marad. A gumó akkor szedhető, amikor átmérője eléri a 6–8 cm-t.

Padlizsán
A padlizsán (Solanum melongena), más néven tojásgyümölcs, egy melegkedvelő, trópusi eredetű zöldségnövény, amelyet hazánkban egynyáriként termesztenek. A növények között érdemes 40–50 cm tőtávolságot, a sorok között pedig 60–70 cm sortávolságot hagyni, hogy legyen elegendő helyük a bokrosodáshoz és a levegőzéshez. A padlizsán különösen meleg- és fényigényes. A padlizsán nagy vízigényű, főként virágzás és terméskötés idején, ezért fontos a rendszeres, de nem túlzásba vitt öntözés. A növény rendszeres metszést nem igényel, de célszerű az alsó leveleket időnként eltávolítani a jobb szellőzés érdekében. A padlizsán általában július végétől kezd teremni, és szeptember végéig folyamatosan szüretelhető. A terméseket érett, de még fényes, feszes héjú állapotban kell szedni, mert a túlérett padlizsán héja megkeményedik, húsa kesernyéssé válhat.

Paradicsom (cream sausage)
A ‘Cream Sausage’ egy különleges megjelenésű paradicsomfajta, amely krémes-sárga színű, hosszúkás (kolbász formájú) terméseiről kapta a nevét. Bokros habitusú, determinált növekedésű, vagyis nem nő túl nagyra, és ideális kisebb kertekbe, edényes termesztésre vagy akár balkonládába is. A 'Cream Sausage' kiválóan érzi magát nagyobb cserepekben, ládákban is – legalább 20–25 literes térfogat javasolt –, de szabadföldön is jól fejlődik. Mivel determinált fajta, vagyis meghatározott magasságig nő, általában nem szükséges karózni vagy rendszeresen kacsozni, mint a folytonnövő fajtákat – bár egy enyhe támaszték nem árt, ha sok termést hoz. A hónaljhajtásokat nem kötelező eltávolítani, kivéve, ha túl sűrűvé válik a növény. A 'Cream Sausage' sok napfényt igényel – legalább 6–8 óra közvetlen napsütés naponta –, ezért napos fekvést válasszunk. A rendszeres, de mérsékelt öntözés kulcsfontosságú. A termések kb. 6–8 cm hosszúak, krémfehér, néha enyhén zöldes vagy halványsárga színűek, és húsos állagúak, kevés maggal. Ideálisak szendvicsekbe, salátákba vagy akár szárított formában is.