Mások ezeket rendelték

Padlizsán
A padlizsán (Solanum melongena), más néven tojásgyümölcs, egy melegkedvelő, trópusi eredetű zöldségnövény, amelyet hazánkban egynyáriként termesztenek. A növények között érdemes 40–50 cm tőtávolságot, a sorok között pedig 60–70 cm sortávolságot hagyni, hogy legyen elegendő helyük a bokrosodáshoz és a levegőzéshez. A padlizsán különösen meleg- és fényigényes. A padlizsán nagy vízigényű, főként virágzás és terméskötés idején, ezért fontos a rendszeres, de nem túlzásba vitt öntözés. A növény rendszeres metszést nem igényel, de célszerű az alsó leveleket időnként eltávolítani a jobb szellőzés érdekében. A padlizsán általában július végétől kezd teremni, és szeptember végéig folyamatosan szüretelhető. A terméseket érett, de még fényes, feszes héjú állapotban kell szedni, mert a túlérett padlizsán héja megkeményedik, húsa kesernyéssé válhat.

Paradicsom (Romus)
Sárga színű termése gömbölyű, átlagtömege 110-125 g. Nagyon dekoratív, mely hatalmas fürtökben terem. Húsos, nagyon jó ízű paradicsom, mely friss fogyasztásra alkalmas. Elsősorban azoknak ajánljuk, akiknél emésztési problémák miatt kerülni kell a savas ételeket.

Kamilla
A kamilla (Matricaria chamomilla, más néven orvosi székfű) egy rendkívül sokoldalú, gyógyhatásairól ismert egynyári gyógynövény, amelyet évszázadok óta használnak teaként, bőrápolásra, nyugtatásra vagy emésztési problémák enyhítésére. A kamilla a napos, meleg fekvésű helyeket kedveli a leginkább. Teljes napsütés mellett virágzik a legbővebben, ezért mindenképpen olyan helyet válasszunk számára, ahol napi 6–8 órát is éri a napfény. A részleges árnyékot még elviseli, de ott kevesebb virágot hoz, és kevésbé lesz illatos. A kamilla nem igényel sok vizet, jól tűri a szárazságot, különösen ha már megerősödött. A kamilla virágait akkor célszerű gyűjteni, amikor a virágfejek teljesen kinyíltak, de a szirmok még nem kezdtek el lefelé hajolni. A frissen szedett virágokat árnyékos, jól szellőző helyen szárítsuk meg, majd légmentesen zárható üvegben vagy vászonzsákban tároljuk, hogy megőrizzék gyógyhatásukat.