A rozmaring (Rosmarinus officinalis) egy örökzöld, illatos mediterrán félcserje, amelyet elsősorban fűszernövényként, másodsorban dísznövényként és gyógyhatásai miatt is előszeretettel nevelnek. Fűszerként különösen jól illik húsételekhez, krumplihoz, mártásokhoz és pékárukhoz. A rozmaring kifejezetten napkedvelő növény, ezért olyan helyet válasszunk számára, ahol napi legalább 6-8 órán át éri közvetlen napfény. A rozmaring szárazságtűrő, így keveset, de rendszeresen öntözzük. A fiatal növényeket az első évben még hetente 1–2 alkalommal is lehet locsolni, főként meleg időszakban, de a beállt, idősebb növények már hosszabb ideig is jól bírják víz nélkül. Fontos, hogy a két öntözés között a földje teljesen kiszáradjon, különösen cserépben. Fűszerként a hajtáscsúcsokat vagy a leveleket használjuk frissen vagy szárítva. Szárításhoz a levágott hajtásokat csokorba kötve, árnyékos, jól szellőző helyen szárítsuk meg, majd a leveleket lemorzsolva üvegben vagy textilzacskóban tároljuk.
A rozmaring (Rosmarinus officinalis) egy örökzöld, illatos mediterrán félcserje, amelyet elsősorban fűszernövényként, másodsorban dísznövényként és gyógyhatásai miatt is előszeretettel nevelnek. Fűszerként különösen jól illik húsételekhez, krumplihoz, mártásokhoz és pékárukhoz. A rozmaring kifejezetten napkedvelő növény, ezért olyan helyet válasszunk számára, ahol napi legalább 6-8 órán át éri közvetlen napfény. A rozmaring szárazságtűrő, így keveset, de rendszeresen öntözzük. A fiatal növényeket az első évben még hetente 1–2 alkalommal is lehet locsolni, főként meleg időszakban, de a beállt, idősebb növények már hosszabb ideig is jól bírják víz nélkül. Fontos, hogy a két öntözés között a földje teljesen kiszáradjon, különösen cserépben. Fűszerként a hajtáscsúcsokat vagy a leveleket használjuk frissen vagy szárítva. Szárításhoz a levágott hajtásokat csokorba kötve, árnyékos, jól szellőző helyen szárítsuk meg, majd a leveleket lemorzsolva üvegben vagy textilzacskóban tároljuk.